Takmičenje opština 2020: Glasanje za predloge projekata

Paralelno sa nagradnom igrom Uzmi račun i pobedi 2020 organizovano je takmičenje opština i gradova u prikupljanju fiskalnih računa i slipova. Učešćem u nagradnoj igri građani se nisu borili samo za sebe - već i za grad u kojem žive, jer svaki izdati račun predstavlja doprinos izgradnji boljeg i odgovornijeg društva.

Devet najodgovornijih lokalnih zajednica osvojilo je po 20.000 evra za lokalna ulaganja po izboru građana. Ova sredstva su namenjena za opremanje i uređenje škola, zdravstvenih ustanova, vrtića, trgova i drugih prostora i ustanova od javnog značaja – o čemu su odlučivali građani u periodu od 6. do 28. maja 2021. onlajn glasanjem za jedan od tri predloga projekta koje je ponudila njihova lokalna samouprava.

U ovom periodu pristiglo je ukupno 85.440 glasova, a najaktivniji su bili građani opštine Blace.

Na linkovima u nastavku možete saznati više o predloženim i pobedničkim projektima, i podršci koju su dobili od građana u svakoj od lokalnih smouprava.

Realizacija projekata je planirana do kraja godine, odnosno šest meseci od potpisivanja ugovora između lokalne samouprave i Ministarstva državne uprave i lokalne samouprave.

Male opštine

Srednje opštine

Velike opštine