CRH

CRH (Srbija) d.o.o.
Naziv CRH (Srbija) d.o.o.
Delatnost Građevinska industrija / Proizvodnja cementa
Najvažniji proizvodi i usluge Građevinski materijal (cement, vezina, beton, agregati), transport
Broj zaposlenih 385
Godišnji prihodi i porezi 45.000.000 EUR / 8.000.000 EUR
Kontakt Aleksandar Milošević, Direktor komunikacija, 063 660 863, aleksandar.milosevic@rs.crh.com
Web www.crhserbia.com
Social

CRH je vodeća internacionalna grupa u oblasti građevinskih materijala, koja zapošljava 89.000 ljudi na blizu 3.900 operativnih lokacija u 31 zemlji širom sveta. CRH je najveća kompanija u industriji građevinskih materijala u Severnoj Americi i druga na svetu. Grupa ima lidersku poziciju u Evropi, kao i uspostavljenu stratešku poziciju na tržištima u razvoju u Aziji i Južnoj Americi.

CRH je posvećen unapređenju životnog prostora kroz isporuku vrhunskih materijala i proizvoda za izgradnju i održavanje infrastrukture, stambenih i komercijalnih projekata. CRH se nalazi se na listi „Fortune 500”, i konstitutivni je član FTSE 100 indeksa i ISEQ 20.

Cementara CRH Srbija smeštena je u centralnoj Srbiji, u selu Popovac, blizu Paraćina, 160 km južno od Beograda. Godišnji kapaciteti cementare su 1 350 000 tona cementa i veziva. Sa dve fabrike betona blizu Beograda, u Krnjači i Dobanovcima, CRH Srbija je prisutna i na tržištu gotovog betona, a flota od blizu 20-ak brodova eksploatiše, transportuje i prodaje pesak i šljunak različitih frakcija širom Srbije.

Poseban sektor u CRH Srbiji ima dugogodišnje iskustvo u tretmanu i proizvodnji alternativnih goriva iz sortiranog komunalnog otpada, a naši eksperti nude rešenja za zaštitu životne sredine i u petrohemijskoj industriji i industriji guma.

Društvena odgovornost bazirana je na zahtevu da kompanija posluje kao partner sa svim zainteresovanim stranama, i radi na unapređenju kvaliteta života zaposlenih, njihovih porodica, kao i čitave zajednice u kojoj poslujemo. Dobitnica je mnogih lokalnih i regionalnih priznanja, ali i najznačajnije nacionalne CSR nagrade "Virtus", u 2007, i 2011. godini.

Kompanija CRH aktivna je članica NALED-a koja se zalaže za efikasnu državu, smanjenje birokratije i parafiskalnog opterećenja privrede i fer konkurenciju.