02.02.2023.

[RTS] Potpisani ugovori sa prvim dobitnicima stanova

[RTS] Potpisani ugovori sa prvim dobitnicima stanova

Ministar finansija Siniša Mali i direktor Republičke direkcije za imovinu Jovan Vorkapić, potpisali su ugovore sa dvoje dobitnika stanova u prvom izvlačenju tekućeg ciklusa nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" - Vladanom Petrovićem iz Šapca i Malinom Radisavljević iz Blaca. Oni su dobili stanove u Zemunskim kapijama, Petrović jednoiposoban, a Radisavljevićeva dvosoban stan.

Čestitajući im, ministar finansija Siniša Mali poželeo im je sreću u novim stanovima i zahvalio što su uzimali fiskalne račune i učestvovali u nagradnoj igri, i na taj način, kako je rekao, podržali napore Vlade Srbije u borbi protiv sive ekonomije.

"Građanima Srbije želim da poručim da je ova nagradna igra veliki uspeh, jer je do te subote kada je bilo izvlačenje pristiglo 45 miliona računa. Danas već imamo 55 miliona a skoro 700.000 naloga je otvoreno na aplikaciji 'Uzmi račun i pobedi'", rekao je Mali novinarima posle potpisivanja ugovora.

U kratkom obraćanju, dobitnik Vladan Petrović je rekao da izvlačenje dobitnika nagrada nije gledao i da mu je majka javila da je srećni dobitnik.

"Kasnije su počeli da stiži pozivi sa svih strana i niko nije mogao da veruje", kazao je Petrović i dodao da će stan ostati njegovoj ćerki.

Dobitnica Malina Radisavljević, ispričala je da je račun koji je doneo stan njenoj porodici iznosio 210 dinara i da se jedino seća da je u njemu bio smoki.

"Bila sam kod kuće sa decom i gledala, a suprug je spavao. Kada sam videla da sam dobila stan, samo sam gledala u ekran i ćutala. Ne znate tada kako da reagujete. Probudila sam supruga i rekla mu, ali ni on nije shvatao šta se desilo. Tek sutradan sam se malo pribrala", rekla je Malina.

Pomenuti smoki kupljen je na ideju njenog sina Filipa.

"Ja sam rekao da kupimo smoki i eto taj račun je doneo stan. Nisam mogao da verujem", rekao je Filip.