23.01.2021.

[RTS] Uzmi račun i pobedi 2020 - danas prvo izvlačenje drugog kruga

[RTS] Uzmi račun i pobedi 2020 - danas prvo izvlačenje drugog kruga

Prvo izvlačenje drugog kruga nagradne igre "Uzmi račun i pobedi 2020" biće održano u 17.55. Prenos na Prvom programu Radio-televizije Srbije. Svi koji su do danas poslali kovertu sa 10 fiskalnih računa ili 10 slip isečaka možda će večeras postati vlasnici jednog od pet automobila "fijat 500L" ili stana u Beogradu.

Ivan Radak iz NALED-a rekao je da je do sada, zaključno sa četvrtkom, stiglo 7,9 miliona koverata i da očekuje da će danas sa novim kontingentom biti 8.100.000.

Sve koverte koje su poslate prošle godine ravnopravno učestvuju u izvlačenju nagrada, rekao je Radak gostujući u Jutranjem programu RTS-a.

Prema njegovim rečima, ovakve nagrade su veoma efikasne u suzbijanju sive ekonomije, jer, kako kaže, predstavljaju način da podstaknu građane da razmišljaju o sivoj ekonomiji i uzimaju fiskalne račune.

Podsetio je da je istraživanje pokazalo da je trećina njih rekla da ih je nagradna igra podstakla da više uzimaju fiskalne račune.

"Veoma važno uzimati fiskalne račune. jer je taj novac koji je trebalo da ode u budžet u vidu poreza završio u nečijem džepu kao njegov ekstra profit, a mi kao građani smo ostali uskraćeni za novac koji bi otišao u puteve, bolnice, škole", rekao je Radak.

Naveo je da je obim sive ekonomije u današnjim iznosima bio sedam milijardi dinara, što je novac za sva četiri koridora, to su plate za zdravstvene radnike za narednih pet godina, novac za pomoć privredi.

Pročitajte više