Апликација „Узми рачун и победи“ доступна је у Google Play, Apple и Huawei продавницама, а у извлачењу учествују рачуни издати током 2024. године. У игри могу да учествују само рачуни који садрже QR код и издати су на територији Републике Србије у складу са Законом о фискализацији током 2024. године, без обзира на износ.

Уколико учесник већ има инсталирану апликацију и она захтева ажурирање, потребно је пронаћи је у Google Play, Apple или Huawei продавници и кликнути на дугме „Ажурирање“ („Update“).

Право учешћа имају сви пунолетни грађани са пребивалиштем или боравиштем у Републици Србији, а процедура регистрације за учешће је врло једноставна. Након преузимања и инсталирања апликације, потребно је да се направи кориснички налог. Неопходно је унети број мобилног телефона, име и презиме, место, адресу и број личне карте и означити поља која потврђују да је реч о пунолетној особи и да прихвата правила наградне игре и приватности. Након клика на дугме „Регистрација“, учесник ће на број мобилног телефона добити СМС поруку са кодом који је потребно унети у апликацију и завршити креирање профила. Сваки грађанин, поред свог, у апликацији може да отвори још четири налога примера ради за чланове своје породице што ће олакшати старијим особама и другим лицима којима је потребна помоћ с новом технологијом, да учествују у наградној игри.

Сваки фискални рачун издат током 2024. године, без обзира на износ, може да буде регистрован у апликацији на два начина – једноставним скенирањем QR кода или ручним уношењем PFR броја и PFR времена, који су отиснути на донјој половини сваког рачуна. Важно је обратити пажњу на то да је реч о врсти рачуна „Промет-продаја“ (ознака се налази у горњем делу рачуна, изнад списка купљених производа или услуга). За сваки унесени рачун добија се јединствени алфанумерички код, а уколико је на рачуну забележен безготовински начин плаћања (картицом, инстант и др), добија се додатни код.

Код се састоји од два, односно три латинична слова, без додатних словних знакова и шест бројева, структура у облику „AA(A)000000”. Сви додељени кодови учествују у јавним извлачењима. До добитног кода ће се долазити извлачењем куглица из бубња Државне лутрије Србије, у студију Радио телевизије Србије.

Апликација ће сваком учеснику послати обавештење да ли је успешно унео рачун и неће дозвољавати регистрацију истог рачуна више пута. Такође, учесници ће моћи да остваре увид у све своје скениране рачуне и безготовинска плаћања путем апликације, тако да не морају да чувају рачуне у папиру.