Mentori

Dragana Ilić

pravni savetnik za odnose s privredom, NALED

Dragana je koordinator Saveza za e-upravu u NALED-u, stručnog tela koje okuplja 38 članova iz redova lokalnih samouprava i privrede (IKT, finansijski, maloprodajni sektor) i koje kao partner Vlade učestvuje u kreiranju strateškog i regulatornog okvira za razvoj digitalnog poslovanja i e-uprave. Više od dve i po godine u NALED-u se bavi unapređenjem regulatornog okvira za poslovanje, pripremom zakona i komentara zakona od značaja za privredu, amandmana, preporuka za unapređnje privrednog ambijenta. Član je brojnih Vladinih radnih grupa i koordinator je Stručne grupe za suzbijanje sive ekonomije. Višegodišnje iskustvo u pravnim poslovima stekla je radom u tužilaštvu i poreskoj upravi, i internacionalnoj telekomunikacionoj kompaniji. U agenciji SIEPA, pružala je pravne savete domaćim i stranim kompanijama, aktivno učestvovala u izradi investicionih ugovora između Vlade RS i renomiranih stranih investitora, kao i na odobravanju i sprovođenju programa finansijskih podsticaja za privlačenje direktnih investicija. Diplomirala je na Pravnom fakultetu Univerziteta u Beogradu.

Nemanja Petrović

menadžer za odnose sa klijentima, Mastercard

Nemanja se nalazi na poziciji Account Manager Lead za tržište Srbije gde je zadužen za implementaciju Mastercard rešenja i tehnologija. Kroz blisku saradnju sa partnerima iz poslovnog i institucionalnog sektora, Nemanja radi na pronalaženju novih prilika za unapređenje FinTech tržišta u Srbiji, sa snažnim fokusom na širenje prihvatne mreže za elektronska plaćanja, borbu protiv sive ekonomije i unapređenje stepena finansijske inkluzije. Nemanja radi u kompaniji Mastercard od 2015. godine, a pre toga je radio na razvoju kartičarskih i kreditnih proizvoda u vodećim bankama u Srbiji. Poseduje diplomu poslovnog i industrijskog menadžmenta sa Union Univerziteta.

Vladimir Dornik

šef službe za upravljanje integrisanim kanalima prodaje, Societe Generale Banka

Vladimir je karijeru započeo u prvom procesing centru u Srbiji, nakon čega je razvijao servise za Mobtel u kompaniji Astra Simit. U bankarstvu je radio na rukovodećim pozicijama u procesing centrima Mellon Transaction Solution i Chip Card. Karijeru nastavlja kao rukovodilac alternativnih kanala u Piraeus i Sberbanci sve do 2016. godine, od kada razvija upravljanje integrisanim kanalima prodaje u Societe Generale banci.

Prof. dr Vesna Damnjanović

Osnivač i direktor, Belgrade Business International Case Competition (BBICC)

Prof. dr Vesna Damnjanović je osnivač i direktor svetskog takmičenja u rešavanju poslovne studije slučaja - Belgrade Business International Case Competition (BBICC) koje je ranigrano među top 12 u svetu. Završila je specijalizaciju za marketing u praksi u Velikoj Britanijii. Predaje na osnovnim, master i doktorskim studijama na katedri za Marketing menadžment i odnose sa javnošću na FON-u. Poseduje višegodišnje konsultantsko iskustvo u edukaciji i izradi projekata domaćih i inostranih kompanija. Bila je mentor mnogobrojnim timovima koji su se takmičili na prestižnim takmičenjima u rešavanju poslovne studije slučaja. Najveći uspeh koji su postigli timovi pod njenim mentorstvom su: I mesto na svetu na takmičenju University of Navarra Internatonal Case Competition u Pamploni, Španija (mart 2015.), I mesto na takmičenju BI International Case Competition u Oslu, Norveška (februar 2016.), kao i I mesto na McGill Management International Case Competition u Montrealu, Kanada (mart 2016.). Dobitnik je nagrade Srpske asocijacije menadžera (SAM) za razvoj i promociju liderstva među mladima.

Nemanja Jevtović

Predsednik, Case Study Club

Nemanja je predsednik Case Study Club-a, najveće studentske menadžment konsalting organizacije u Srbiji, sa FON-a. U poslednje tri godine, sedam puta je predstavljao FON na prestižnim svetskim takmičenjima u rešavanju poslovne studije slučaja. Osvojio je I mesto na svetskom takmičenju u rešavanju poslovne studije slučaja McGill Management International Case Competition, u Montrealu u Kanadi (2016.) i III mesto na svetskom takmičenju u rešavanju poslovne studije slučaja FEP-U.PORTO International Case Competition, u Portu, Portugaliji (2016.). Ostvario je i zapažene rezultate na nacionalnom nivou, osvojivši I mesto na nacionalnom takmičenju u rešavanju studije slučaja u oblasti odnosa sa javnošću PRilika (2015.), kao i mnogobrojne nagrade na lokalnim takmičenjima. Svojim radom, znanjem i iskustvom je značajno doprineo organizaciji svetskog takmičenja u rešavanju poslovne studije slučaja Belgrade Business International Case Competition 2015. i 2017. godine. Nemanja je nosilac Svetosavske nagrade za 2016, nagrade Privredne komore Srbije za inovativnost i postignute rezultate u nauci u 2016, kao i Zlatne plakete opštine Aleksandrovac za postignut uspeh i naučna dostignuća, dodeljene 2017. godine.