Pravila - Uzmi račun i pobedi 2018

Preuzmite:

 

Nagradna igra Uzmi račun i pobedi 2018 je završena 5. maja 2018. Za vreme trajanja nagradne igre građani su poslali 107.322.950 fiskalnih računa i slipova. Ukupna vrednost nagradnog fonda za oba kruga nagradne igre iznosio je 257.230.048 dinara sa uračunatim PDV-om. Podeljeno je 11 stanova, 100 automobila Fiat 500l Pop Star i 180 robnih vaučera vrednosti od 60.000 i 120.000 dinara.

 

Vreme trajanja i uslovi za učešće

Novi ciklus nagradne igre Uzmi račun i pobedi 2018. organizuje se kroz dva kruga u trajanju od po mesec dana (mart/april). Prvi krug traje od 3. do 31. marta 2018, a drugi od 7. aprila do 5. maja 2018.

U oba kruga, pravo na učešće imaju sva punoletna lica sa prebivalištem ili boravištem na teritoriji Republike Srbije koja prikupe i pošalju 10 fiskalnih računa ili 10 potvrda za plaćanje karticom (''slipova''), minimalne vrednosti od 100 dinara po fiskalnom računu ili slipu, ne starijih od 01. januara 2018. godine.

Pravo učešća nemaju lica zaposlena kod Priređivača, u Kabinetu predsednika Vlade i Generalnom sekretarijatu Vlade, Ministarstvu državne uprave i lokalne samouprave, Ministarstvu finansija, Poreskoj upravi, Državnoj lutriji Srbije, Pošti Srbije, Republičkoj direkciji za imovinu Republike Srbije i Nacionalnoj alijansi za lokalni ekonomski razvoj (NALED).

Slanje računa i slipova

Slanje koverata počelo je 1. februara 2018. Fiskalni računi i slipovi pakuju se odvojeno u bilo kojoj koverti. Fiskalni računi i slipovi ne mogu se slati zajedno u istoj koverti. Poštarina je besplatna i broj koverata koji jedan učesnik može da pošalje nije ograničen. Koverte se mogu predati na šalterima svih filijala Pošte Srbije ili ubaciti u poštansko sanduče, odakle će ih Pošta Srbije dostaviti Priređivaču.

Adresa za slanje koverata je Uzmi račun i pobedi 2018.

Na poleđini koverte treba čitkim slovima upisati lične podatke učesnika i to: ime, prezime, adresa prebivališta/boravišta iz ličnih dokumenata i kontakt telefon.

Javna izvlačenja nagrada

Propozicijama su predviđena po četiri javna izvlačenja dobitnika nagrada uživo na programu Radio-televizije Srbije od 17:30 časova.

Javna izvlačenja - prvi krug:

  • Prvo izvlačenje 3. marta 2018, na Prvom programu RTS-a od 17:30h
  • Drugo izvlačenje 10. marta 2018, na Prvom programu RTS-a od 17:30h
  • Treće izvlačenje 17. marta 2018, na Prvom programu RTS-a od 17:30h
  • Četvrto izvlačenje 24. marta 2018, na Prvom programu RTS-a od 17:30h

Javna izvlačenja - drugi krug:

  • Prvo izvlačenje 7. aprila 2018, na Prvom programu RTS-a od 17.30h
  • Drugo izvlačenje 14. aprila 2018, na Prvom programu RTS-a od 17.30h
  • Treće izvlačenje 21. aprila 2018, na Prvom programu RTS-a od 17.30h
  • Četvrto izvlačenje 28. aprila 2018, na Prvom programu RTS-a od 17.30h

U svakom pojedinačnom izvlačenju nagradne igre učestvuju sve koverte koje su blagovremeno pristigle na adresu Uzmi račun i pobedi 2018. Koverte koje su blagovremeno stigle na traženu adresu i nisu izvučene u nekom od izvlačenja, učestvuju u narednom, sve do poslednjeg - osmog izvlačenja nagradne igre.

Koverte koje ne budu izvučene u nekom od izvlačenja u prvom krugu (izvlačenja u martu), imaju pravo da učestvuju u izvlačenjima nagrada drugog kruga nagradne igre.

Nagradni fond

Pored mnogobrojnih robnih nagrada u novom ciklusu nagradne igre biće podeljeno ukupno 11 stanova i 100 automobila. Ukupna vrednost nagradnog fonda za oba kruga iznosi 257.230.048 dinara sa uračunatim PDV-om.

Nagradni fond za prvi krug iznosi 117.354.318,01, a glavne nagrade čine četiri stana u Beogradu i jedan u Novom Sadu, 50 automobila Fiat 500L marke Pop Star. U nagradnom fondu nalaze se i vaučeri za kupovinu kompanija Forma Ideale, Gorenje, Tehnomanija, Gomex i DIS, pojedinačne vrednosti od 60.000 i 120.000 dinara.

Nagradni fond za drugi krug iznosi 139.875.730,12 dinara i glavna premija je stan u naselju Beograd na vodi. U nagradnom fondu nalazi se još pet stanova i to četiri stana u Beogradu i jedan u Novom Sadu, 50 automobila Fiat 500L Pop Star, vaučeri za kupovinu kompanija Forma Ideale, Gorenje, Tehnomanija, Gomex, DIS i Ušće Shopping Center.

Komisija za praćenje regularnosti javnih izvlačenja nagrada

Zaključkom Vlade Srbije imenovana je Komisija za praćenje regularnosti javnog izvlačenja dobitaka u sledećem sastavu:

Predsednik  - Stanija Višekruna, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave
Zamenik predsednika - Ljiljana Veličković-Tomić, Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave

Članovi:

- Željko Tankosić, Ministarstvo finansija
- Zoran Jovanović, Ministarstvo finansija - Poreska uprava
- Irena Tucović, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija
- Jelena Ristić, Mastercrad/NALED

Zamenici članova:

- Jelena Aćimović, Ministarstvo finansija
- Vladica Miloradović, Ministarstvo finansija - Poreska uprava
- Tomislav Bajer, Ministarstvo trgovine, turizma i telekomunikacija
- Nikola Petković, Mastercard/NALED

Način objavljivanja rezultata i preuzimanje nagrada

Spisak dobitnika nagrada biće objavljen u dnevnom listu „Politika“ u roku od pet dana od dana svakog izvlačenja i na internet stranici nagradne igre www.uzmiracun.rs.

Priređivač nagradne igre se obavezuje da sve dobitnike nagrada telefonskim putem obavesti o načinu preuzimanja i realizaciji nagrade.

Dobitnicima stanova i automobila Priređivač će uručiti uputstvo o preuzimanju nagrade i potvrdu o dobitku u roku od 30 dana od dana objavljivanja imena dobitnika u dnevnom listu ''Politika”.

Dobitnik stana i automobila je dužan da se u roku od 60 dana od dana objavljivanja imena dobitnika u dnevnom listu „Politika“ preuzme nagradu u skladu sa uputstvom dobijenim od strane Priređivača.

Nagradu vaučer za kupovinu, Priređivač će uručiti dobitnicima preko kurirskog servisa Pošte Srbije Post express u roku od 60 dana od dana objavljivanja imena dobitnika u dnevnom listu Politika. Uručenje nagrade – vaučer za kupovinu, vršiće se lično dobitniku koji potpisuje potvrdu o prijemu.

Momentom preuzimanja nagrade od strane dobitnika smatraće se da je Priređivač u potpunosti ispunio obaveze prema dobitniku predviđene Zakonom o igrama na sreću i pravilima ove nagradne igre.

Takmičenje opština i gradova

Tokom trajanja dva kruga nagradne igre Uzmi račun i pobedi 2018, paralelno će teći takmičenje opština i gradova u broju prikupljenih fiskalnih računa i slipova.

Kako bi svi imali podjednaku šansu da pobede, opštine i gradovi su podeljeni prema broju stanovnika u tri takmičarske grupe - male, srednje i velike.

Svaka od takmičarskih grupa imaće po tri pobednika, a ukupno 9 najboljih u celom takmičenju biće nagrađeno sa po 23.000 evra. Sredstva moraju biti namenjena za opremanje škola, bolnica, vrtića i drugih objekata od javnog značaja – o čemu će putem glasanja odlučivati građani pobedničkih opština.

Lokalne samouprave koje budu prvoplasirane u svojoj takmičarskoj grupi biće nagrađene i Telekom WiFi zonom besplatnog interneta. Rang lista u svakoj od grupa praviće se na osnovu broja poslatih koverata po glavi stanovnika ponderisano kupovnom moći (odnos između prosečne zarade u toj lokalnoj samoupravi i prosečne zarade na republičkom nivou).

Takmičenje organizuju Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave i NALED u saradnji sa Poštom Srbije.

Organizatori i partneri nagradne igre Uzmi račun i pobedi 2018.

Priređivač nagradne igre Uzmi račun i pobedi 2018. je Vlada Republike Srbije i organizuje se pod pokroviteljstvom premijerke Ane Brnabić u saradnji sa NALED-om i privredom okupljenom u Savezu za fer konkurenciju.

Podršku u realizaciji nagradne igre dali su Pošta Srbije i brojne domaće i strane društveno odgovorne kompanije koje posluju u našoj zemlji - Mastercard,Telekom Srbija, BAT, Coca Cola HBC, DIS, Dunav osiguranje, Forma ideale, Gomex, Gorenje, JTI, Moj Kiosk, Philip Morris, Tehnomanija, Ušće Shopping Center.