17.11.2023.

Dobitnicama završnog izvlačenja uručeni ključevi stanova u Novom Beogradu

Dobitnice stanova u završnom ovogodišnjem izvlačenju nagradne igre "Uzmi račun i pobedi" potpisale su u Vladi ugovore o vlasništvu: Mirjana Marković Pašić četvorosobnog stana, a Iva Raičević trosobnog, oba u novobeogradskom Bloku 63.

Mirjana i njena porodica su podstanari u Obrenovcu. Njen račun, u konkurenciji 285 miliona poslatih, doneo joj je glavnu nagradu – četvorosoban stan u Beogradu. Na svoj način, pogurali su sreću.

"Mi smo se potrudili stvarno, svi smo bili uporni porodično, poslali smo nekoliko desetina hiljada računa", kaže Mirjana.

Iva je poslala manje računa, i ušla je u trag taličnom od svega 140 dinara.

"To je bila skandinavka", kaže Iva i dodaje da će od sada redovnije da je kupuje.

Ključevi su se ubrzo našli u rukama podmlatka obe porodice – Sofije, Andreje, Lenke i Andrije.

"Deset vrednih stanova smo podelili, ali ono što je meni mnogo važnije je da smo i dodatno podigli tu svest građana Srbije da treba da uzimamo fiskalni račun", rekao je na potpisivanju ugovora ministar finansija Siniša Mali.

Nakon prošlogodišnje igre istraživanje je pokazivalo da je više od petine građana račun tražilo upravo zbog nagradne igre, i da 76 odsto njih smatra da ona pomaže borbu protiv sive ekonomije. Doprinos ovogodišnje igre znaće se na proleće, kada će, kako nadležni najavljuju, početi i novi ciklus nagradne igre "Uzmi račun i pobedi".