Пето и последње извлачење у овом кругу наградне игре одржаће се у суботу, 8. јуна, уз пренос уживо на другом програму РТС-а, са почетком у 17:45h, када ће бити познати добитници главних премија, трособног и четворособног стана у Београду. 

Нови круг доноси и једну новину за безготовинска плаћања. Уносом у апликацију, сваки фискални рачун добија јединствени алфанумерички код, а уколико је на налогу забележен безготовински начин плаћања (картицом, инстант и др.) добија се и још један додатни код. Сви додељени кодови равноправно учествују у јавним извлачењима. Фискални рачуни унети до 12 часова на дан извлачења имају право да учествују у наградној игри.

До сада је у оквиру новог круга додељено осам станова, а за четворо добитника срећу је донело безготовинско плаћање. На апликацији Узми рачун и победи до сада је регистровано 519.617 налога грађана, који су  скенирали 83.442.288 рачуна. Додељено је више од 100 милиона јединствених кодова.

Право учешћа у наградној игри имају сви пунолетни грађани са пребивалиштем или боравиштем у Републици Србији, а процедура регистрације за учешће је врло једноставна. Након преузимања и инсталирања апликације, потребно је да направите кориснички налог. Неопходно је унети број мобилног телефона, име и презиме, место, адресу и број личне карте и означити поља која потврђују да је реч о пунолетној особи и да прихвата правила наградне игре и приватности. Након клика на дугме "Регистрација", учесник ће на број мобилног телефона добити СМС поруку са кодом који је потребно унети у апликацију и завршити креирање профила. Сваки грађанин, поред свог, у апликацији може да отвори још четири налога - примера ради за чланове своје породице, што ће олакшати старијим лицима и другим лицима којима је потребна помоћ с новом технологијом, да учествују у наградној игри.

Апликација је доступна у продавницама Google Play, Apple и Huawei, а у игри учествују рачуни са QР кодом који су издати на територији Републике Србије у складу са Законом о фискализацији, не старији од 1. јануара 2024. године.

Сви неизвучени кодови имају право учешћа и у наредном кругу извлачења овогодишњег шестог циклуса наградне игре, које ће бити одржано на јесен, а до тада грађани могу наставити да скенирају рачуне.