У оквиру наградне игре “Узми рачун и победи” вечерас су на РТС извучена два добитника станова у Београду. Двособни стан у Земунским капијама добила је учесница Бранка Аврамовић са кодом GG229923. Реч је о добитници из Инђије која је скенирала рачун у вредности од 340 динара.

Добитница другог, трособног стана на Новом Београду је Биљана Јовановић из Лесковца, која је скенирала рачун од 27 динара. Наиме, извучен је код са бројем KF548041.

До данас до 12 часова скенирано је укупно фискалних рачуна 275.627.339 са 1.031.747 налога.

Званична мис Србије Ања Радић помаже у извлачењу добитника два стана у Београду.

У првом извлачењу станове у Београду добили су Алекса Весић и Бранислав Миодраг, а у другом Милица Марковић и Весна Дотлић. Срећни добитници трећег извлачења били су Стојан Букумировић и Добривој Мартоноши.

У последњем, петом извлачењу, које ће бити одржано следеће суботе, бити додељени трособни и четворособни стан.

Наградни фонд овог циклуса игре “Узми рачун и победи" обухвата 10 станова у Београду, укупне вредности од скоро 1,7 милиона евра. Станови се додељују у пет јавних извлачења, а у свакој од емисија додељују се по два стана.

Право учешћа у првом и сваком наредном извлачењу имаће фискални рачуни унети до 12 часова на дан извлачења. Они рачуни који буду регистровани након тога или који не буду извучени у емисији, имају право учешћа у наредном извлачењу.

Право учешћа имају сви пунолетни грађани са пребивалиштем или боравиштем у Републици Србији. У игри могу да учествују само рачуни који садрже QR код и издати су на територији Републике Србије у складу са Законом о фискализацији, без обзира на датум издавања.

За сваки успешно скенирани или ручно унети рачун, учесници ће добијати свој јединствени код који се састоји од два слова и шест бројева (нпр. АА000000). До добитног кода ће се долазити извлачењем куглица из бубња Државне лутрије Србије у студију РТС-а.