Број пунолетних грађана који су се од почетка године окушали у трци за награде вредне 1,7 милиона евра у оквиру наградне игре „Узми рачун и победи” превазишао бројку од милион, док је путем мобилне апликације до сада скенирано и послато готово 300 милиона фискалних рачуна.

То је више него двоструко већи одзив него претходних година када су грађани слали рачуне у ковертама, а овом успеху допринела је популарна мобилна апликација Пореске управе која је веома једноставна за коришћење и омогућава лак и брз унос фискалних рачуна.

До сада су станови отишли срећним добитницима који су своје куповине остварили у Лазаревцу, Шиду, Крагујевцу, Панчеву, Београду, Кикинди, Инђији и Лесковцу, а најнижи „срећни рачун” износио је свега 27,96 динара.

У чије руке ће отићи главна премија сазнаћемо ускоро.

Последње, пето извлачење у другом кругу заказано је за суботу, 11. новембар, од 18 часова на Радио-телевизији Србије, када ће бити додељена два стана у новобеоградском насељу „Петица” – трособан од 75 метара квадратних и четворособан од 99 метара квадратних.

Скенирање рачуна за наградну игру биће омогућено до 12 часова истог дана, па је важно да грађани благовремено унесу све своје рачуне и да не чекају последњи тренутак.

Остало је још мало, али довољно времена да се у наградну игру укључе и сви пунолетни грађани Србије који до сада нису окушали срећу у овој наградној игри – потребно је само да преузмете апликацију Узми рачун и победи која је доступна потпуно бесплатно на Google Play, Apple i Huawei продавницама, региструјете профил и скенирате најмање један фискални рачун.

У игри могу да учествују само исправни фискални рачуни који садрже QR код и издати су на територији наше земље у складу са Законом о фискализацији, без обзира на датум издавања.

Осим за себе, можете да отворите профиле и шаљете рачуне за још четири члана ваше породице или круга пријатеља.

Влада Републике Србије као организатор наградне игре, у сарадњи с НАЛЕД-ом, захваљује свим грађанима на изузетно великом оџиву, показаној одговорности и доприносу који дају борби против сиве економије и бољој наплати пореза из којих се финансирају школство, здравство, социјална давања, путеви и све оно што чини једну земљу добрим местом за живот.

Све информације о наградној игри доступне су на сајту www.uzmiracun.rs