Први потпредседник Владе и министар финансија Синиша Мали потписао је данас уговоре са добитницима станова извученим у последњем, петом колу овог циклуса наградне игре „Узми рачун и победи“, и најавио да ће наградна игра бити настављена на јесен.

Министар је, у Влади Србије, потписао уговоре са Вером Костадиновић из Београда, добитницом четворособног стана у Земунским капијама, и Братиславом Милосављевићем из београдског насеља Батајница, који је добио трособан стан, такође у Земунским капијама.

Министар Мали је подсетио да се данашњим уручењем кључева за два стана у насељу Земунске капије завршио овај круг наградне игре „Узми рачун и победи“, и позвао грађане Србије да и даље сакупљају фискалне рачуне и наставе да играју наградну игру.

Према његовим речима, сваки фискални рачун који грађани узму и скенирају рачунаће се и за наредно коло наградне игре које ће кренути на јесен ове године.

У овом тренутку, више од пола милиона грађана преузело је апликацију „Узми рачун и победи“, односно, више од пола милиона људи редовно прикупља и шаље фискалне рачуне.

„Сваки пут, када не узмемо рачун, неко други, онај ко вам тај рачун не изда, има користи од тога“, рекао је Мали. Са друге стране, додао је, ми тај новац, који нам се слива у буџет, а буџет нам је никад јачи и стабилнији, користимо за изградњу болница, вртића, школа, путева, за подизање плата и пензија.

У овом циклусу наградне игре „Узми рачун и победи“ извучено је укупно десет нових власника станова у Београду, чија је укупна вредност око 1,9 милиона евра.