Први потпредседник Владе Републике Србије и министар финансија Синиша Мали потписао је данас у Влади Србије уговоре са добитницима станова у трећем извлачењу новог круга наградне игре "Узми рачун и победи" и поручио да само заједничка борба грађана и државе може искоренити сиву економију.

Уговори су потписани са Марком Гаталом из Новог Сада који је у извлачењу добио трособан стан у насељу “Земунске капије” и Мајом Церовић из Београда која је такође добила трособан стан, у истом насељу. Марко Гатало је постао власник стана за рачун у износу од 380 динара, док је Маји Церовић стан донео добитни рачун од 80 динара.

Честитајући им на наградама, министар Мали је навео да је у овој наградној игри до сада додељен 71 стан.

„Ово је велики успех и показује континуитет у борби против сиве економије, јер, грађани заиста имају свест о томе да у сваком тренутку приликом сваке куповине треба да узму фискални рачун. Иначе, у бази, на данашњи дан имамо преко 70 милиона рачуна, а сваки дан пристиже милион и по додатних рачуна, а оно што ми је посебно драго је да смо већ на броју од 500.000 грађана Србије, односно корисника апликације “Узми рачун и победи” и да сваког дана добијамо 3.000 нових корисника, дакле, свест грађана је заиста на завидном нивоу”, истакао је министар Мали.

Понавља да, уколико се, приком куповине, фискални рачун не узме, од тог неплаћеног пореза корист имају само они који тај рачун нису издали.

“Ми сви губимо, јер је тај новац могао да се искористи за изградњу путева, брзих пруга, школа, болница, вртића, подизање плата и пензија. Заједно смо на овом важном задатку да се што више новца из сивих токова преусмери у државни буџет из кога даље новац усмеравамо на раст, развој, изградњу наше земље“, поручио је Мали.

Добитница стана Маја Церовић је навела да је за њу било велико изненађење када је чула своје име у току извлачења добитника, те да је још увек под утисцима, али да јој награда заиста много значи јер ће, каже, стан поклонити деци. И други добитник стана Марко Гатало каже да је под снажним утиском и да је имао велику срећу да је извучен као добитник стана.

Ово је шести циклус наградне игре „Узми рачун и победи“, која се организује од 2017. године. Од прошле године учешће у наградној игри је искључиво електронско, без слања коверти.