Министар финансија Синиша Мали и директор Републичке дирекције за имовину Јован Воркапић потписали су данас у Влади Србије уговоре са добитницима станова у четвртом извлачењу новог круга наградне игре "Узми рачун и победи" и уручили им кључеве.

Уговори су потписани са Љиљаном Бакић из Ужица и Александром Љубић из Београда који су у извлачењу у суботу 1. јуна добили трособне станове у насељу Земунске капије у Београду.

Бакићева је постала власник стана за рачун у износу од 592 динара који је платила безготовински у Чајетини, док је Љубићу стан донео добитни рачун од 1.050 динара плаћен на Новом Београду.

Министар је најавио ново коло наградне игре за јесен, при чему ће се сваки рачун који се од данас па до јесени изда, рачунати приликом новог извлачења. Дакле, рачуни ће моћи да се шаљу у континуитету, до новог круга наградне игре на јесен.

Мали се учесницима у наградној игри захвалио што су узимали фискалне рачуне приликом куповине, истичући да је то веома одговоран потез. На тај начин се подиже свест свих грађана Србије да је то нормалан, уобичајен поступак приликом куповине.

„Желимо сваке године још више да уређујемо порески систем, а са друге стране да дижемо свест када је реч о борби против сиве економије. Морамо да имамо нулту толеранцију према сивој економији, а ово је један од начина“, истакао је Мали и додао да се преузимају и друге системске мере како би се на прави начин изборили са овим питањем.

Ово је шести циклус наградне игре „Узми рачун и победи“, која се организује од 2017. године. До сада је, укључујући и данашња два стана, додељено, 73 стана у Београду.

Последња емисија у овом колу у којој ће бити додељена два стана у Београду, од којих је један и највеће квадратутре, ће бити емитована у суботу у 17.45 часова на Другом програму РТС-а.