Добитнице станова у завршном овогодишњем извлачењу наградне игре “Узми рачун и победи” потписале су у Влади уговоре о власништву: Мирјана Марковић Пашић четворособног стана, а Ива Раичевић трособног, оба у новобеоградском Блоку 63.

Мирјана и њена породица су подстанари у Обреновцу. Њен рачун, у конкуренцији 285 милиона послатих, донео јој је главну награду – четворособан стан у Београду. На свој начин, погурали су срећу.

“Ми смо се потрудили стварно, сви смо били упорни породично, послали смо неколико десетина хиљада рачуна", каже Мирјана.

Ива је послала мање рачуна, и ушла је у траг таличном од свега 140 динара.

"То је била скандинавка", каже Ива и додаје да ће од сада редовније да је купује.

Кључеви су се убрзо нашли у рукама подмлатка обе породице – Софије, Андреје, Ленке и Андрије.

"Десет вредних станова смо поделили, али оно што је мени много важније је да смо и додатно подигли ту свест грађана Србије да треба да узимамо фискални рачун", рекао је на потписивању уговора министар финансија Синиша Мали.

Након прошлогодишње игре истраживање је показивало да је више од петине грађана рачун тражило управо због наградне игре, и да 76 одсто њих сматра да она помаже борбу против сиве економије. Допринос овогодишње игре знаће се на пролеће, када ће, како надлежни најављују, почети и нови циклус наградне игре "Узми рачун и победи".