Нови круг наградне игре Узми рачун и победи очекује се на јесен ове године, а до тада грађани могу наставити да скенирају рачуне путем апликације. Сви рачуни који су скенирани у првом кругу наградне игре важиће и у наредним извлачењима.

У последњем, финалном извлачењу првог круга, одржаном у суботу 8. јуна, извучени су добитници главних премија - трособног и четворособног стана у насељу Земунске капије у Београду.

Добитница четворособног дуплекса је Вера Костадиновић, која је скенирала рачун у вредности од 9566 динара. Место промета рачуна је Вождовац.

Добитник трособног стана је Братислав Милосављевић, који је рачун у вредности од 636 динара платио безготовински. Место промета рачуна је Земун.

У извлачењу станова помагала је веслачица Јована Арсић.

Ово је шести циклус наградне игре „Узми рачун и победи“, која се организује од 2017. године. До сада је, укључујући и последња два стана, додељено, 75 станова у Београду.

Право учешћа у наградној игри имају сви пунолетни грађани са пребивалиштем или боравиштем у Републици Србији, а процедура регистрације за учешће је врло једноставна. Најпре је потребно преузети апликацију Узми рачун која је доступна је у продавницама Google Play, Apple и Huawei. Након преузимања и инсталирања апликације, потребно је да направите кориснички налог. Неопходно је унети број мобилног телефона, име и презиме, место, адресу и број личне карте и означити поља која потврђују да је реч о пунолетној особи и да прихвата правила наградне игре и приватности. Након клика на дугме "Регистрација", учесник ће на број мобилног телефона добити СМС поруку са кодом који је потребно унети у апликацију и завршити креирање профила.

Сваки грађанин, поред свог, у апликацији може да отвори још четири налога – примера ради за чланове своје породице, што ће олакшати старијим лицима и другим лицима којима је потребна помоћ с новом технологијом, да учествују у наградној игри.

Уносом у апликацију, сваки фискални рачун добија јединствени алфанумерички код, а уколико је на налогу забележен безготовински начин плаћања (картицом, инстант и др.) добија се и још један додатни код. Сви додељени кодови равноправно учествују у јавним извлачењима.

У првом кругу наградне игре додељено је укупно десет станова у Београду, а за петоро добитника срећу је донело безготовинско плаћање.